Zelensky’s Speech

Toen Zelensky nog niet wist dat hij een poedel van de Amerikaanse oorlogsindustrie geworden was, gaf hij een merkwaardige speech. Zijn verkiezingsbelofte nakomen zou hem zuur opbreken, zo stelden de Oekraïense nazi’s. Die hadden trouwens zelf gezegd dat ze hem zouden vermoorden als hij vredesbesprekingen met Rusland zou beginnen. Luister hoe hij klonk vόόr hij wist dat het nakomen van zijn verkiezingsbelofte hem het leven zou kosten. Dit is wat hij zei:

“In het Oosten en de Krim willen de mensen Russisch spreken. Laat hen gerust, laat hen gewoon gerust. Geef hen het legale recht Russisch te spreken. De taal zou ons land nooit mogen verdelen. Ik ben van Joodse afkomst en ik spreek Russisch. Ik ben een burger van Oekraïne en ik hou van mijn land en wil geen deel uitmaken van een ander land. Rusland en Oekraïne zijn broeders. Ik ken duizenden mensen die in Rusland leven, fantastische mensen. Wij hebben dezelfde kleur, hetzelfde bloed. We begrijpen elkaar, ongeacht de taal.”

Muhammad Ali was een anti-oorlog activist. Die T-shirt past niet op het lijf van een oorlogsmaniak.

Dat zei Zelensky vooraleer het Westen en de Nato hem in een wurggreep hielden. Als meest recente stap in de de-Russificatie van het land beperkte Oekraïne de Russische literatuur en muziek. Dat is precies het tegenovergestelde van wat hij eerder zei. Hij baseerde zijn verkiezingspropaganda op het samenbrengen van de mensen, het beëindigen van de oorlog in de Donbass en werd om die reden verkozen. Hij beloofde vrede en eenheid van het land. En kijk wat hij doet nu hij verkozen is. Vorig jaar doken nieuwe wetten op met beperkingen voor de Russische taal en muziek. Jimmy Dore toont de video nadat hij die toevallig vond. Het contrast met wat Zelensky zei, vooraleer de NATO hem in de klem hield, is zo enorm dat die video moet getoond worden. Eerst zijn Russen zijn “broeders” en nu bant hij de Russische taal. Ik vraag mij af welke middelen NATO en de VS gebruiken om iemand zo ver te krijgen dat hij zijn land en zijn volk verraadt. Ik zal die Pandora Papers eens wat nader moeten bekijken. “Serving the People”, weet je nog?

Rusland behaalt grote overwinning in Bakhmut

Bron: RT

De oostelijke stad Bakhmut staat nu bekend onder de Russische naam Artyomovsk nadat Rusland de volledige controle over de stad zou hebben overgenomen. De Oekraïense president Zelensky aarzelde om het toe te geven. Toen hem werd gevraagd of Oekraïne de stad nog steeds beheerst, zei hij: “Ik denk van niet.”

Hij zou het niet uit de eerste hand weten, want hij is niet meer in Oekraïne geweest sinds de aanval op het Kremlin begin mei. Bakhmut ligt in de regio Donetsk, die in september 2022 voor toetreding tot Rusland heeft gestemd. Oekraïne heeft gevochten om daar verandering in te brengen, ook al zijn de meeste van de 70.000 inwoners van de stad inmiddels gevlucht.

President Biden zegt dat de Russen meer dan 100.000 slachtoffers hebben gemaakt in Bakhmut, maar niemand weet waar dat aantal vandaan kwam. Hij zei ook dat Oekraïne “de Wagner-groep heeft kunnen stoppen”, maar het hoofd van de Wagner-groep zegt dat de groep donderdag het gebied zal verlaten en de controle zal overdragen aan het Russische leger. Er werden geen westerse tanks of F-16’s gebruikt om Bakhmut te verdedigen en Biden zegt dat ze sowieso niet zouden hebben geholpen.

Dit is een belangrijk verlies voor Oekraïne en het Westen. Ze beweren nog steeds dat er een tegenoffensief op komst is. The Wall Street Journal meldt dat Oekraïne niet voluit is gegaan in Bakhmut, omdat het in plaats daarvan “die tijd gebruikte om zich opnieuw te bewapenen en zijn leger te vergroten”. Geloof jij dat? Het Westen heeft zeker wapens gestuurd maar wie gaat die wapens bedienen? Waar komt al dat extra personeel vandaan? Uit Europa? Uit de UK? Uit de VS?

België zou (naar verluidt) geen F-16’s leveren aan Oekraïne. Oorlogsminister Dedonder zegt dat de Belgische toestellen te oud zijn. Dat is een bullshit argument. Alle andere nato-nazi-landen leveren hun oude rommel aan Oekraïne maar hier worden de F16’s vergeleken met Biden, ouwe rommel. Ondertussen heeft België nieuwe toestellen besteld (F-35) en hebben ze het schroot niet meer nodig. Loze woorden, mevrouw de oorlogsminister. Duitsland zou ook geen tanks leveren, zeiden ze. Wat zeggen ze nu, na de levering? België levert voorlopig niet maar doet wel mee aan het opleiden van de F-16 piloten … zo heeft het WEF Alexander De Croo beslist. Stop de komedie, jullie hypocrisie is té doorzichtig.

  • Tekst intro: Wie het verleden controleert, controleert de toekomst. Wie het heden controleert, controleert het verleden (George Orwell)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *