Kill and get killed

Openbaring 13:9-10 – Iedereen die een zwaard trekt, gaat door het zwaard ten onder. Of: Hij die met het zwaard doodde, moet met het zwaard gedood worden. (Revelation 13:9-10 – Anyone pulling a sword goes down by the sword. Or: He that killed with the sword must be killed with the sword.).

Vierentwintig Israëlische soldaten werden maandag 22 januari gedood toen ze werden aangevallen door Hamas in de Gazastrook, vlakbij de Israëlische grens. De soldaten werden aangevallen terwijl ze mijnen aan het plaatsen waren om twee gebouwen in centraal Gaza te slopen, en een Hamas-RPG (raketwerper) raakte een nabijgelegen tank, waardoor waarschijnlijk de mijnen werden geactiveerd en het gebouw op de troepen instortte, aldus het Israëlische leger (IDF – Israeli Defense Forces. Defensiekrachten?)

“Rond 16.00 uur werd een RPG afgevuurd op een tank die de strijdkrachten beveiligde. Tegelijkertijd vond er een explosie plaats in twee gebouwen van twee verdiepingen. De gebouwen stortten in als gevolg van deze explosie, terwijl de meeste strijdkrachten zich binnen en dichtbij bevonden”, aldus de IDF.

De IDF zei dat het dodental bij de talloze grondoperaties is gestegen naar 219. Een recent rapport van de Israëlische nieuwssite Walla zei dat 4.000 Israëlische soldaten als gehandicapt zijn geclassificeerd. Tot nu toe heeft de Israëlische slachting in Gaza aan ruim 25.000 Palestijnen het leven gekost, waaronder meer dan 9.600 kinderen en 6.750 vrouwen. Nog eens 8.000 mensen worden vermist en vermoedelijk dood of stervend onder het puin.

De Israëlische sloop met geplaatste mijnen krijgt steeds meer kritiek, omdat dit betekent dat Israëlische troepen explosieven overal in de gebouwen konden plaatsen. (Ook “defense”?) Dus hield de IDF een persconferentie over dit incident en waarin toegegeven wordt dat de soldaten explosieven aan het plaatsen waren om een rij Palestijnse huizen te slopen, toen een Hamas-RPG een kettingreactie veroorzaakte die hen allemaal met hun eigen explosieven opblies.

Op een persconferentie dinsdagochtend zei de woordvoerder van het Israëlische leger, admiraal Daniel Hagari, dat troepen opereerden in een gebied op ongeveer 600 meter van de grens, tegenover de Zuid-Israëlische gemeenschap van Kissufim. Ze vernietigden gebouwen als onderdeel van de inspanningen van het leger om een bufferzone in te stellen zodat inwoners van Israëlische grensgemeenschappen naar hun huizen konden terugkeren.

Max Blumenthal (The Grayzone): 24 Israëlische soldaten werden gedood tijdens een daad van regelrechte (Israelische) staatsterreur. Ze (Israeli’s) waren hele wijken aan het slopen met explosieven om een ‘bufferzone’ te creëren tussen Gaza en uitsluitend Joodse steden in het zuiden van Israël. Volgens de IDF is het vernietigen van hele Palestijnse gemeenschappen noodzakelijk voor de bewoners om terug te keren naar hun huizen in het zuiden. Dat is een andere manier om te zeggen dat een exclusief Joodse staat alleen in stand kan worden gehouden door middel van terreur, belegering en voortdurend bloedvergieten.

Dronebeelden van Gaza na een passage van IDFs (de “defensie”-troepen van de bezetter)
You don’t count the dead when the gods are on your side …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *