Navalny & Assange

Na de berichten van vandaag 16 februari 2024 over de dood van Navalny, en de aankondiging van Julian Assange’s “laatste kans” om te ontsnappen aan hetzelfde lot, is het tijd voor een update van de vergelijking tussen de twee gevangenen, de ene gevangene van het Oosten, de andere van het Westen. Het essentiële verschil tussen de twee is de houding van de media tegenover hen.

De vergelijking verscheen hier eerder op 21 januari.
(Foto inleiding screenshot RT Feb 16 – https://rumble.com/v4drjik-alexey-navalny-dies-in-prison.html)

Aleksej Navalny – Na drie jaar opsluiting is Navalny, naar verluidt, deze week in de gevangenis overleden: de lijdensweg van Aleksej Navalny, Putins grootste binnenlandse vijand. “Toen duidelijk werd dat hij ook politieke ambities had, greep de Russische president Poetin in. Het begin van een lijdensweg vol schijnprocessen, isoleercellen en strafkolonies.” (VRT)

Julian Assange – Al veertien jaar opgesloten en nog vele jaren te gaan: de lijdensweg van Julian Assange, Amerika’s grootste internationale vijand. Op 20 en 21 februari e.k. wordt over zijn uitwijzing door Engeland naar de VS beslist. “Toen duidelijk werd dat hij de oorlogsmisdaden van de VS exposeerde, greep de Amerikaanse repressie in. Het begin van een lijdensweg vol schijnprocessen, isolement en terreur.” (CN)

Aleksej Navalny – Navalny specialiseerde zich als advocaat in de strijd tegen corruptie in zijn land en begon in 2008 blogs te schrijven, waarin hij zijn pijlen richtte op door de staat gecontroleerde bedrijven. Met zijn Anticorruptiestichting (FBK) schopten hij en zijn medewerkers tegen de schenen van de Russische elite, onder meer door hun luxeleventjes aan de kaak te stellen. (VRT)

Julian Assange – Assange publiceerde als uitgever van Wikileaks informatie over onder meer de oorlogsmisdaden van de VS. Met zijn publicaties op Wikileaks schopte hij tegen de schenen van de Amerikaanse elite, door hun misdaden aan de kaak te stellen en het verdoezelen van de gegevens hierover. (CN)

Aleksej Navalny – Toen al beschouwden de heersers in het Kremlin hem als een vervelend mannetje. Hij werd meerdere keren opgepakt voor het organiseren van betogingen. Toen hij ook nog eens politieke functies begon te ambiëren, gaf de Russische president Poetin het startschot voor een persoonlijke afrekening. De ene veroordeling volgde de andere op, wegens corruptie, smaad, minachting van het gerecht. Het leverde Navalny alles samen tientallen jaren cel op. (VRT)
Russische oppositieleider Alexei Navalny riskeert aanklachten voor terrorisme (BBC News)

Julian Assange – De heersers van het Witte Huis beschouwden hem toen als een vervelend mannetje. Maar toen zijn publicaties de verkiezingsfraude belichtten, gaven president Obama en zijn vicepresident Joe Biden, het startschot voor een persoonlijke afrekening. Het ene proces volgde het andere op, wegens zogenaamde “verkrachting”, “spionage”, “belediging van de autoriteiten”, enz. Het leverde Assange alles samen het vooruitzicht op van 175 jaar cel. (CN)

Aleksej Navalny – Navalny werd vervolgd wegens corruptie en in 2014 ook veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 3,5 jaar. Zijn veroordeling kreeg internationaal heel wat kritiek en uiteindelijk werd Rusland er ook voor veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. (VRT)

Julian Assange – Assange werd vervolgd na aantijgingen door een pedofiel die strafvermindering kreeg voor zijn getuigenis tegen Assange over vermeende verkrachting. Zweden eiste zijn uitlevering en gebruikte die getuigenis om Assange uit te leveren aan de VS. Later bleken de aantijgingen pure verzinsels van de twee betrokken Zweedse dames. De pedofiel en de plannen om Assange daarop vast te pinnen, werden publiek gemaakt en Zweden moest de zaak seponeren. Die corrupte gang van zaken kreeg internationaal heel wat kritiek maar Amerika werd niet veroordeeld door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. (CN)

Aleksej Navalny – Navalny ontsnapte eerder al aan de dood (door vergiftiging), maar kon in Berlijn goed herstellen. Na een verblijf van vijf maanden in de Duitse hoofdstad kondigde hij aan dat hij naar Moskou zou terugkeren, ook al had de Russische politie gewaarschuwd dat hij meteen opgepakt zou worden. (VRT)

Julian Assange – Assange ontsnapte aan de dood (hartinfarcten) maar kon in de ambassade van Ecuador goed herstellen. Na een verblijf van zeven jaar in de ambassade werd hij ontvoerd door de lakeien van de CIA en overgebracht naar de zwaarbewaakte Belmarsh gevangenis in Londen waar hij nog steeds wordt vastgehouden en geterroriseerd. (CN)

Aleksej Navalny – Navalny belandde in Duitsland op een afdeling intensieve zorg om één reden: omdat ze hem probeerden te vermoorden. Hij heeft het overleefd en nu proberen ze te voorkomen dat hij terugkomt. (VRT)

Julian Assange – Assange ontsnapte daarmee nogmaals aan de dood, een door Mike Pompeo en zijn CIA georganiseerde – en mislukte – aanval op de ambassade en de moord op Assange “in een straatgevecht”. Nu proberen de VS zijn uitlevering te forceren met andere illegale methoden, zoals nepprocessen en corruptie. (CN)

Aleksej Navalny – Navalny werd in oktober 2021 op de lijst met extremisten en terroristen geplaatst. (VRT)

Julian Assange – Assange werd in 2010 door de VS op de lijst van spionnen en verraders geplaatst voor bijvoorbeeld de video hieronder. (CN)

Oorlogsmisdaden blijven ongestraft, de boodschapper (Julian Assange) wordt opgejaagd wild.

Aleksej Navalny – Navalny zit in de gevangenis. Met Navalny verliest Rusland een politieke opposant. (VRT)

Julian Assange – Assange zit in de gevangenis. Met Assange verliest de wereld zijn vrijheid van meningsuiting en zijn persvrijheid. (CN)

Dat laatste zal de corporatieve media worst wezen. Zij hebben hun reputatie als hoeren van de industrie en de Westerse politiek hoog te houden.

De publicaties over Navalny werden onttrokken aan een artikel van de VRT (https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/01/17/aleksej-navalny-portret/), de vergelijkingen met de zaak Assange komen van cannaclopedianieuws.com. (CN)

Zie ook: https://rokfin.com/post/164370/Julian-Assanges-Last-Chance-To-Avoid-Extradition-w-Stella-Assange  – https://www.amnesty.org/en/petition/julian-assange-usa-justice/

Dag X is aangebroken: de hoorzitting van Julian Assange zal plaatsvinden op 20 en 21 februari 2024 in het Britse Hooggerechtshof. De hoorzitting is mogelijk de laatste kans voor de Britse rechtbanken om de uitlevering van Julian Assange tegen te houden.

Ondertussen wordt in het Amerikaanse huis van afgevaardigden een voorstel ingediend om een einde te maken aan de vervolging van Assange. Een rechtszaak tegen de CIA voor vermeende spionage in de Ecuadoriaanse ambassade, op Assange-bezoekers, heeft groen licht gekregen.
Het Britse Hooggerechtshof heeft bevestigd dat de laatste hoorzitting van Julian Assange zal plaatsvinden op 20 en 21 februari 2024.

Deze beslissende fase in de beroepsprocedures van Julian Assange kan twee kanten uit:
Assange kan verdere mogelijkheden krijgen om zijn zaak voor de nationale (Britse) rechtbanken te bepleiten,
of dat hij alle beroepen zal hebben uitgeput zonder een mogelijkheid voor verder beroep in het VK en komen dus in het uitleveringsproces terecht.

Een verzoekschrift bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens blijft een mogelijkheid. Nathan Fuller, uitvoerend directeur van Assange Defense, zal de procedure verzorgen.

Assange Defense executive director Nathan Fuller will be covering the proceedings. Find our extradition hearing coverage here, and follow our live tweets here.
Solidarity protests will be held outside of the Royal Courts of Justice in London (starting at 8:30am) and around the world.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *