Publiceren is geen misdaad

Le Monde, El Païs, The Guardian, Der Spiegel, The New York Times, vragen in een open brief de vrijlating van Julian Assange nadat ze hem jarenlang genegeerd hebben. Vanwaar die ommekeer?

Het enige wat Assange ten laste gelegd kan worden is dat hij oorlogsmisdaden van de VS publiek maakte. Hij kreeg jarenlang de wind tegen van de mainstream media. Na hun smeerpartijen voelen die media nu nattigheid want als het tot een proces komt, worden zij meegesleurd in wat ze jarenlang opgebouwd hebben tegen Julian Assange, al was het maar door hem compleet te negeren. Zij publiceerden immers hetzelfde wat Wikileaks publiceerde maar hadden nooit gedacht dat het zover zou komen dat ze er zelf bij konden betrokken worden. Dus lieten (en laten) ze hem opdraaien voor de ontstane problemen. Maar de leugen van de mainstream media is zo groot geworden dat ze dreigt in hun gezicht te ontploffen. Een leugen van dat formaat dek je niet toe met wat waardeloos krantenpapier. Een kort overzicht:

Assange publiceerde op zijn website Wikileaks een massa dossiers over oorlogsmisdaden van de Amerikaanse regering. Hij moest vluchten en dook onder in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen waar hij 7 jaar verbleef. De nieuwe ambassadeur had er na al die tijd genoeg van en Assange moest buiten waar hij onmiddellijk door de alom aanwezige Britse politiemacht gearresteerd werd. Sindsdien verblijft hij in Belmarsh, de strengst bewaakte gevangenis in Engeland. Dat gebeurde op basis van de verklaring van een “getuige” in een valse aanklacht van seksuele aanranding in Zweden.

De zogenaamde getuige tegen Assange, Sigurdur Ingi Thordarson, beter bekend als “Siggi the Hacker”, verklaarde eind juni 2021 tegenover de IJslandse outlet Stundin dat hij samenwerkte met Assange. Het artikel beschrijft hoe Thordarson, een veroordeelde misdadiger, pedofiel en gediagnosticeerde sociopaat, zijn positie gebruikte om Wikileaks te beroven en te beschuldigen, en in ruil daarvoor immuniteit van vervolging kreeg van het FBI. Het grote FBI dat overal ter wereld via downloadsites pedofiliezaken uitlokt (*), werkt dus samen met veroordeelde pedofielen om leugens te creëren die kunnen helpen om de vrije pers te onderdrukken. Mooi stelletje hypocrieten.

Ex-CIA baas, ex-minister buitenlandse zaken en moordplanner Mike Pompeo is niet onder de indruk van de steun die Julian Assange krijgt. Hij steunt de oorlogscriminelen die door Assange ontmaskerd werden. Daarin krijgt hij de hulp van John Bolton, een soort onmens die geen blad voor de mond neemt omdat er vanwege zijn snor geen plaats voor is.

Oorlogscrimineel John Bolton versus Stella Assange:
Bolton: Assange moet stoppen met klagen en vervolgd worden.
Stella Assange: Bolton zou op de vlucht moeten zijn voor het oorlogstribunaal in Den Haag. Wij staan achter de waarheidsverteller, niet achter de oorlogsmisdadigers.
(The Assange Defense Committee)

The New York Times publiceerde op 28 november 2022 een open brief van redacteuren en uitgevers van de vijf genoemde kranten onder de titel “Publiceren is geen misdaad”

De regering-Obama-Biden, die in functie was tijdens de Wikileaks-publicatie in 2010, zag af van een aanklacht tegen Assange en legde uit dat ze in tegengesteld geval ook journalisten van grote media zouden moeten aanklagen. Hun standpunt vormde een bedreiging voor de persvrijheid, ondanks de ongemakkelijke gevolgen ervan.

Onder Donald Trump veranderde de positie echter. De DOJ baseerde zich op een oude wet, de spionagewet van 1917 (ontworpen om potentiële spionnen tijdens de Eerste Wereldoorlog te vervolgen), die nooit is gebruikt om een uitgever of omroeporganisatie te vervolgen.

Deze aanklacht schept een gevaarlijk precedent en dreigt het eerste amendement van de Amerikaanse grondwet en de persvrijheid te ondermijnen. Het ter verantwoording roepen van regeringen maakt deel uit van de kerntaak van een vrije pers in een democratie. Het verkrijgen en openbaar maken van gevoelige informatie wanneer dit in het algemeen belang nodig is, is een basisbeginsel van het dagelijkse werk van journalisten. Als dat werk strafbaar wordt gesteld, worden onze democratieën aanzienlijk verzwakt.

Regeringen zouden altijd bang moeten zijn voor het volk, mensen zouden nooit bang moeten zijn voor hun regeringen (Thomas Jefferson).

De meeste regeringen maken hun volk bang door de totale controle die ze willen uitoefenen. Journalisten kunnen hen ter verantwoording roepen. Dat is de reden waarom de bescherming van journalisten is ingevoerd in de eerste plaats.

Zoals de DOJ van Obama concludeerde, vormt vervolging van Julian Assange voor het publiceren van documenten een ernstige bedreiging voor de persvrijheid (The Intercept, 16 november 2018).

Het justitiedepartement (DOJ) van Obama erkende – ondanks hun agressieve aanvallen op de persvrijheid – dit cruciale principe als het ging om Wikileaks. Het heeft jarenlang onderzocht of het Assange en Wikileaks strafrechtelijk kon vervolgen voor het publiceren van ‘geheime’ informatie. Het besloot uiteindelijk dit niet te doen en niet kon doen, in overeenstemming met de persvrijheidsgarantie van het eerste amendement.

Het DOJ van Obama concludeerde immers dat een dergelijke vervolging een ernstige bedreiging zou vormen voor de persvrijheid, omdat er geen manier zou zijn om Assange te vervolgen voor het publiceren van geheime documenten zonder ook de New York Times, de Washington Post, de Guardian en anderen te vervolgen die precies hetzelfde deden.

Zoals de Washington Post het in 2013 verwoordde toen het de beslissing van de Obama DOJ uitlegde om Assange niet te vervolgen:

Justitieambtenaren zeiden dat ze Assange’s dossier grondig bestudeerden, maar zich realiseerden dat ze een “New York Times-probleem” hadden. Als het ministerie van Justitie Assange zou aanklagen, zou het de New York Times en andere nieuwsorganisaties en schrijvers die geheim materiaal publiceerden, ook moeten vervolgen, zoals The Washington Post en de Britse krant The Guardian.

Als alleen Assange vervolgd wordt dan zal de verdediging van Assange zonder twijfel de andere nieuwszenders erbij betrekken en dat zou het einde betekenen van de onderzoeksjournalistiek. Voor de meeste kranten en nieuwszenders zou dat geen probleem zijn, want hun berichtgeving is beperkt tot pulp, royals, sport, getwitter, kerstbomen, problemen tussen filmsterren, propaganda voor Oekraïne, en meer nonsens. Als ze al positief reageren op de vraag voor het stoppen van de vervolging van Assange, is het uitsluitend om hun eigen hachje te redden uit de beerput die ze voor Assange gegraven hebben. Het zou vooral problemen geven voor Biden die maar al te graag gebruik maakt van de diensten van de mainstream media voor zijn eigen politiek belang.

Johnny Harris: Het gevaar van het negeren van Julian Assange (mei 2022) – Uittreksel video

Er is één lek van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de ambassade in België waaruit blijkt dat de VS België onder druk probeerde te zetten om enkele gevangenen uit Guantanamo Bay op te nemen om in de gunst te komen bij de VS. Zie je, de VS hebben zoiets van, hey België, neem een paar van deze Guantanamo-gevangenen, het is een goedkope manier voor België om belang te verwerven in Europa. Alsof het achterkamertjes zijn waarbij Guantanamo-gevangenen worden uitgewisseld voor politieke gunsten. We zouden dit allemaal niet hebben geweten als deze lekken niet naar buiten waren gekomen. Dit alles bleek een zeer grimmig inzicht te zijn in hoe de VS zijn oorlogen voert. Het is dan ook niet verwonderlijk dat na deze gigantische lekken in 2010 en 2011 op Wikileaks, het Pentagon woedend was.

Ter informatie: Minister van Buitenlandse Zaken van 2009 tot 2011 was Steven Vanackere (CD&V) in de regering Leterme II (CD&V).

Bronnen:
https://www.youtube.com/watch?v=3POU4qtldwoJulian Assange just got LIFE changing help from an unlikely place
https://www.youtube.com/watch?v=P6bVl47kdNkThe Danger of Ignoring Julian Assange
www.assangedefense.org – The Assange Defense Committee
https://www.youtube.com/watch?v=kHAFIrD6u-M – US Gov Pretends To Care About Persecuted Russian Journalist
(*)
Die conclusie komt voort uit het feit dat die downloadsites ongestoord blijven verdergaan met het verspreiden van alle soorten films zonder rekening te houden met auteursrechten of andere wettelijke bepalingen, hoewel zij steevast gelinkt worden aan rechtszaken tegen het downloaden van kinderporno In Europa.

VIDEO

https://rumble.com/v1z1n2s-assange-could-be-headed-to-the-us-in-weeks-wikileaks-editor-in-chief-speaks.htmlAssange “could be headed to the US in weeks” — WikiLeaks Editor-in-Chief Speaks to Glenn Greenwald

 Laibach – The Whistleblowers 2.0 – Assange+Snowden+Manning +…version

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *