Biden on drugs

Biden: “Als president zal ik werken aan de hervorming van het strafrechtsysteem, het verbeteren van de politie, het decriminaliseren van marihuana en het automatisch schrappen van eerdere veroordelingen voor marihuana. Ik ben Joe Biden en blablabla …”

Dat is wat hij zei dat hij ging doen. Hij werd president en het aantal arrestaties voor wiet steeg met 25%. Hij heeft zijn beloften niet waargemaakt, hij heeft niets gedaan en opnieuw doen de gekozen democratische progressieve politici niets om Joe Biden ter verantwoording te roepen en dat zullen ze ook nooit doen. De conservatieven en shitlibs als Kyle Kulinski, Breaking Points (Krystal Ball) en de Young Turks gaan je allemaal vertellen om weer op die verdomde man te stemmen. Marihuana-arrestaties zijn niet gedaald onder Joe Biden, ze zijn gestegen.

Copyright Xian

“Na een dip tijdens de piek van de pandemie in 2020, arresteerden federale wetshandhavers en hun partners vorig jaar, het eerste jaar van de Biden-administratie, 25% meer mensen voor cannabis-gerelateerde inbreuken. Maar hoewel een post-pandemische toename van arrestaties te verwachten was, de grootste sprong in cannabisarrestaties in tien jaar was dat niet. De oudste cannabishervormingsorganisatie van het land, NORML, merkte op dat de 6.606 aan marihuana gerelateerde arrestaties in 2021 het grootste aantal waren sinds de 8.500 arrestaties in 2011.”

“Dit gebeurde na de belofte van Joe Biden in februari 2021 dat hij zou streven naar decriminalisering en massale vrijlating van mensen met eerdere cannabisveroordelingen. Een maand na die beloften kwam het bericht naar buiten dat sommige medewerkers misschien een beetje te eerlijk waren geweest tegen Biden en hun vroegere marihuanagebruik toegaven. Aan tientallen jonge stafleden van het Witte Huis werd vervolgens gevraagd ontslag te nemen omdat ze toegegeven hadden in het verleden marihuana te hebben gebruikt. Maar niet Kamala Harris, hoewel ze ook had gezegd marihuana te hebben gebruikt. Ze werd niet ontslagen. De hoop van de hervormers van het cannabisbeleid werd snel de grond in geboord. De nieuwe stijgende arrestatiecijfers zijn zeker zout in de wonde. Er was in 2021 een vergelijkbare stijging genoteerd in het aantal planten dat door de federale overheid en partners werd vernietigd via het binnenlandse uitroeiingsprogramma. De 5,53 miljoen vernietigde cannabisplanten vertegenwoordigden 20% meer dan het voorgaande jaar.”

Stel je voor dat je een volwassen persoon bent en je enige taak is planten te vernietigen die vrij in de natuur groeien? Zoals Bil Hicks zei, het is alsof je denkt dat God het verkloot heeft toen hij de aarde schiep en alles erop, want dat is wat God deed, toch?

God: “En toen, oh shit, ik liet overal pot liggen, ik denk dat ik dat niet zou moeten doen. Nu moet ik de republikeinse partij oprichten.”

The weed Bill

“Californië zag zoals gewoonlijk de meest intense handhaving. In totaal vond 86% van de inbeslagnames van planten en 60% van de arrestaties door federale autoriteiten plaats in de Gouden Staat. NORML noemde de grote sprong over beide categorieën verontrustend.”

“In een tijd waarin de overweldigende meerderheid van de kiezers legalisatie steunt, en waarin steeds meer staten en zelfs leden van het Congres deze richting uitgaan, is het verontrustend om te zien dat federale agenten en hun lokale partners van koers veranderen en hun oude marihuanawetten nieuw leven inblazen,” zei NORML’s adjunct-directeur Paul Armentano.

“Een ander onderwerp dat door de organisatie wordt behandeld, is het budget dat voor de toename van de handhaving wordt uitgetrokken, terwijl zovelen lijden onder de grootste stijging van de inflatie in decennia en zich afvragen hoe ze het zich kunnen veroorloven om brandstof te tanken. Toevallig heeft de staat met de meeste repressie ook de hoogste gasprijzen van het land.”

Jackson Hinkle: “We hadden 40 jaar carrière van Joe Biden om te bewijzen dat hij anti-drugs was. Hij was een rechtse politicus op het gebied van abortusrechten, hij was pro-oorlog. Je werd verguisd als je zei dat je niet op hem zou stemmen. Ogenschijnlijk was er bewijs genoeg dat deze man als president een verschrikking zou zijn. Hoe komt het dat de mensen dit niet hebben gezien?”

Politifact zegt het volgende over Joe Biden. “Biden is zijn belofte niet nagekomen om het gebruik van marihuana te decriminaliseren.” Zogenaamd neutraal, onbevooroordeeld zeggen ze dat zijn belofte om marihuana te decriminaliseren “niet vals is, maar gewoon tot stilstand is gekomen”.

Jimmy Dore: >> Dat is gewoon niet waar. Het is koudweg een valse verklaring <<

Politifact: “De meeste Amerikanen steunen de legalisering van marihuana, volgens peilingbureau Gallup, maar dat heeft Joe Biden niet beïnvloed om stappen te ondernemen in de richting van zijn campagnebelofte om het gebruik van marihuana op federaal niveau te decriminaliseren. Maritza Perez, een directeur van de Drug Policy Alliance, een organisatie die het veranderen van marihuanawetten ondersteunt, zei dat Biden het ministerie van Justitie zou kunnen bevelen om de vervolging van marihuana de laagste prioriteit te geven, of zijn bevoegdheid te gebruiken om mensen vrij te laten die tijd uitzitten voor federale marihuana-overtredingen. Biden zou ook zijn schouders kunnen zetten onder de MORE Act, een wetsvoorstel dat marihuana zou verwijderen van de lijst met geregistreerde stoffen onder de Controlled Substances Act en strafrechtelijke sancties zou elimineren voor een persoon die marihuana produceert, distribueert of bezit. Het wetsvoorstel werd in mei ingediend door vertegenwoordiger Jerrold Nadler, een New Yorkse democraat, en heeft 101 medesponsors. Biden heeft nog tijd, maar tot nu toe heeft hij geen stappen ondernomen om zijn belofte waar te maken. We beoordelen deze belofte als ‘Stilstand’.“

Jimmy Dore: Nee, het is een valse belofte. En kijk eens aan wie gratie wordt geweigerd. Een man uit Zuid-Phoenix die een gevangenisstraf van 16 jaar uitzit: de Arizona Board of Executive Clemency weigerde de 16-jarige gevangenisstraf van Trent Bouhdida te verkorten, een 29-jarige man die in 2015 aan een undercoveragent honderd gram marihuana verkocht. Hier is er nog een: een rechtbank in Mississippi handhaaft een levenslange gevangenisstraf voor het bezit van wiet … “. Het hof van beroep in Mississippi heeft een levenslange gevangenisstraf bekrachtigd voor een man die was veroordeeld voor het bezit van marihuana omdat hij eerdere veroordelingen had gehad en dus als recidivist gebrandmerkt werd.

Jackson Hinkle: “Dus je hebt mannen die 16 jaar krijgen voor het verkopen van een klein beetje wiet in de VS en Joe Biden vindt dat oké. Maar hij noemt Vladimir Poetin een terroristische dictator omdat hij Brittany Griner liet opsluiten omdat ze wiet over de landsgrenzen naar Rusland bracht.”

ESPN: “Een Russische rechtbank heeft WNBA-ster Brittney Griner veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Griner, werd op 17 februari gearresteerd voor het binnensmokkelen van cannabis in het land.”

Jimmy Dore: “En Joe Biden heeft Vladimir Poetin een Russische dictator genoemd, een vreselijke onderdrukker en al dat soort dingen, terwijl hij hier in de VS minstens hetzelfde doet. Dat wijst erop dat Joe Biden erger is dan de mensen naar wie hij met zijn vinger wijst. Hij is erger dan Vladimir Poetin.”

En dan hebben we het nog niet gehad over Hunter Biden, zoon van Joe Biden, die zich laat filmen terwijl hij crack-cocaine kan dealen zonder vervolging. Het FBI heeft twee gezichten, een “smiley face” enerzijds en een “vuil bakkes” anderzijds.

Pieces of garbage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *