Voorbedachtheid

Wie meewerkt aan de uitlevering van Julian Assange is even schuldig aan zijn doodvonnis als de beul die de guillotine bedient of de imperialist die het doodvonnis bekrachtigt. Moord met voorbedachtheid. De corporatieve media blijven zwijgen. Zwijgen is toestemmen. Blijven zwijgen is blijven toestemmen. Wat hebben jullie eigenlijk te verbergen, dames en heren pseudo-journalisten? Van waar die angst? Is het angst of gewoon doordeweekse lafheid?

Julian Assange heeft geen geheimen gepubliceerd.
Julian Assange heeft oorlogsmisdaden gepubliceerd.

Over medeplichtigheid gesproken, wat brengt dat op? Jezelf bewust belazeren doe je niet gratis. Of laat je je chanteren? Door wie? En voor hoeveel? Het failliet van het juridische systeem is slechts één van de resultaten. Julian Assange is Australiër, zit gevangen in Groot-Brittannië en wordt uitgeleverd aan de VS omdat hij zijn werk doet. Shoot the messenger.

Uitgeleverd door een land dat zich terugtrekt uit het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Een nieuwe wet van justitieminister (what’s in a name?) en vicepremier Raab maakt een einde aan de erkenning van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg wat betekent dat het Britse Hooggerechtshof het hoogste beslissingsorgaan van Groot-Brittannië wordt.

Uitgeleverd aan een land dat aan alle internationale verdragen en akkoorden zijn voeten veegt en daarbij nog altijd de doodstraf uitvoert in de helft van de staten. In Virginia, waar het proces zal plaatsvinden in geval van uitlevering, werd de doodstraf afgeschaft op 1 juli 2021. Maar er zijn nog genoeg staten waar het wel gebeurt en er is vrij verkeer tussen de staten. Ruimte genoeg dus om op de jaknikkers nog wat loze beloften los te laten over goede behandeling, voldoende recreatie, medische zorg, en meer van dat. Hillary Clinton stelde voor Assange te doden met een drone. Mike Pompeo zette Assange bovenaan op zijn “te elimineren” lijst. Hij kan de moordplannen wel proberen weg te praten maar wat kan je geloven van iemand die van zichzelf zegt dat hij een leugenaar, een bedrieger en een dief is. Hij vergat ‘moordenaar’ toe te voegen. Hij speelt in de VS de rol die MDS in Saoedi-Arabië speelt. Journalisten lopen het risico om in stukken gezaagd te worden, zoals Jamal Khashoggi (zonder vervolging van de moordenaars), of Shireen Abu Akleh en Ghufran Hamed Warasneh, twee Palestijnse journalisten die door Israëlische snipers werden doodgeschoten. Zonder gevolg geklasseerd, geen woord in de corporatieve media. Die hadden nochtans heel wat geveinsde verontwaardiging te koop over de zaak Navalny …

Pompeo is being summoned to testify in a Spanish trial about the CIA’s plots to assassinate Assange. 20220610

Maar nee, wees gerust, Assange loopt geen gevaar, Amerika is een democratie, een bastion van vrijheid, het land van de eerlijke processen, het land van het First Amendement, de persvrijheid, … dat gelooft zelfs een corrupte Britse minister niet. De Britten, net als de Europeanen, weten dat het Amerikaanse juridische systeem bankroet is. Rechters zijn verkocht aan industriëlen, de gevangenissen zijn een winstgevende slavenhandel, politici kunnen geen neutrale onafhankelijke beslissing nemen of ze verliezen het nut van hun zwartgeldrekening op de Kaaimaneilanden. En dat is het grote voorbeeld voor Groot-Brittannië en Europa? En wij moeten tevreden zijn met de nonsens argumenten van de overheid? Waren de media niet de vierde macht? Wat een farce!

#Pompeo planned to have #Assange murdered outside Harrods

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *