Mint Press News

MPN (Mint Press News) is een onafhankelijke online nieuwsorganisatie die zich richt op het leveren van doordachte, diepgaande analyses van kritieke binnenlandse en internationale kwesties. Opgericht in 2011, wil MPN het publiek opnieuw voorzien van relevante en duidelijke berichtgeving over onderwerpen die vaak over het hoofd worden gezien door de commerciële media. Hun onafhankelijkheid geeft hen een unieke kans om belangrijke zaken te onderzoeken zonder de beperkingen, die vaak grotere commerciële mediakanalen belemmeren.

Pentagon Proxy War

Vertaling video: De 40 miljard dollar hulp aan Oekraïne waarover Joe Biden praat, omvat onder meer 8,7 miljard dollar voor de renovatie van het Amerikaanse wapenarsenaal. Met andere woorden, de VS gebruiken hun proxyoorlog in Oekraïne als een excuus om hun verouderde wapenvoorraad te moderniseren. Lockheed Martin kreeg 309 miljoen dollar voor de productie van 1.300 bijkomende Javelin anti-tank raketten. Raytheon krijgt 625 miljoen dollar voor de aanmaak van 1.400 Stinger luchtafweerraketten. Dat maakt deze oorlog tot een zegen voor de wapenfabrikanten die het Militair Industrieel Complex voederen.

Medewerkers: Mnar Adley, Chris Hedges, Alan MacLeod, Lowkey, Ramzy Baroud, Ben Norton, Jessica Buxbaum, Alexander Rubinstein, Kit Klarenberg, Miko Peled, Dan Cohen, Brian Mier, Robert Inlakesh, Jonathan Cook, Julian Cola, Ahmed Abdulkareem, …

Mnar Adley

Mijn naam is Mnar Adley, oprichter en hoofdredactrice van MintPress News en directrice van ons nieuwe videoproject ‘Behind the Headlines’. Ik doe een dringend beroep op iedereen die geeft om de toekomst van onze planeet. De onafhankelijke waakhond journalistiek, die de militaire klasse verantwoordelijk stelt, wordt bedreigd. Met de voortdurende oorlog in Oekraïne en de pro-NATO-agenda die ons door de corporatieve media wordt opgedrongen, zijn we een oorlogsperiode binnengestapt. Toegang tot alternatieve informatie over de oorlogsmachine is thans cruciaal om escalatie te voorkomen.

We worden geconfronteerd met de zeer reële dreiging van een nucleaire oorlog. We ervaren censuur zoals we nog nooit eerder hebben meegemaakt. MintPress en andere anti-oorlogsmedia kregen te maken met 5 jaar algoritmische schaduwbanning door Big Tech. In de afgelopen maand zijn onafhankelijke anti-oorlogsjournalisten het doelwit geweest van georganiseerde lastercampagnes, hun platform wordt geblokkeerd en zelfs regelrecht verwijderd van sociale media. YouTube heeft honderdduizenden historische video’s verwijderd van prominente anti-oorlogsjournalisten en activisten, waaronder Abby Martin, Chris Hedges en Lee Camp, en demoniseert overal politieke inhoud in een poging om de anti-oorlogsinspanningen te vernietigen.

Onze eigen Gofundme-inzamelacties werden zonder reden geblokkeerd zonder mogelijkheid om in beroep te gaan. Dit is een moderne boekverbranding. Het werk van de belangrijkste dissidenten van onze tijd wordt in diskrediet gebracht. Er wordt verdeeldheid gezaaid en alle informatie die de agenda van het bedrijfsleven en het militaire establishment uitdaagt, wordt gecensureerd. Ondertussen worden de bankrekeningen van executives bij Raytheon en Lockheed Martin in een recordtempo gevuld.

De afgelopen jaren heeft MintPress een voortrekkersrol gespeeld bij het luiden van de noodklok over de “Deep State” en hun samenwerking met de technische reuzen van Silicon Valley zoals Google, Facebook en Twitter. Nieuwsberichten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat elk alternatief verhaal via hun algoritmisch systeem verdwijnt.

Maar we laten ons niet terugdringen omdat de toekomst van onze planeet, onze vredesboodschap en onze rechten afhangen van die berichtgeving. Daarom hebben we overlegd met experts in anti-censuur, in pro-vrije pers en in mensenrechten. Onder meer Mickey Huff, president van de Media Freedom Foundation en directeur van “Project Censored”, FBI-klokkenluider Coleen Rowley, en internationale mensenrechtenadvocaat Todd Pierce werken mee aan ons ​​nieuw videoverslagproject “Behind The Headlines”.

Lowkey

De MintPress-podcast “The Watchdog” wordt georganiseerd door de Brits-Iraakse hiphopartiest Lowkey. Het team onderzoekt nauwkeurig bepaalde organisaties die het algemeen belang raken. Dataverzamelaars, lobbyisten en belangengroepen die invloed uitoefenen op het beleid dat inbreuk maakt op de vrijheid van meningsuiting en verdeeldheid zaait. The Watchdog gaat tegen de stroom in door een licht te werpen op verhalen die grotendeels worden genegeerd door de corporatieve media.

Lowkey is academische en politieke campagnevoerder. Als muzikant heeft hij samengewerkt met de Arctic Monkeys, Wretch 32, Immortal Technique en Akala. Hij is beschermheer van Stop The War Coalition, Palestine Solidarity Campaign, het Racial Justice Network en The Peace and Justice Project, opgericht door Jeremy Corbyn. Hij heeft gesproken en opgetreden op podia van de Oxford Union tot de Royal Albert Hall en Glastonbury. Zijn laatste album, Soundtrack To The Struggle 2, bevatte Noam Chomsky en Frankie Boyle en is miljoenen keren gestreamd.

Je kan deel uitmaken van iets baanbrekends en zinvols. Sluit je aan bij MPN om de ware betekenis van nieuws terug te brengen, met politieke overzichten, moeilijke vragen te stellen en verslag uit te brengen over kwesties van algemeen belang.

https://www.mintpressnews.com/
https://twitter.com/MintPressNews
https://www.instagram.com/mintpress/
Telegram https://t.me/+XCUzFlYBREEwMjhh
https://www.patreon.com/MintPressNews
https://www.tiktok.com/@mintpressnews
https://www.facebook.com/MintpressNewsMPN
https://www.youtube.com/user/MintPressNews

Lowkey – Long Live Palestine ft Frankie Boyle, Maverick Sabre (Part 3) [Music Video] | GRM Daily

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *