De Vrije Media

Vrij betekent hier: niet financieel afhankelijk van de industrie of de politiek. De werking wordt gesteund door hun publiek en veel kleine giften creëren de mogelijkheid om verder te doen of uit te breiden. Opvallend is het succes van die vrije media. Het is de ongebondenheid die dat succes verzekert.

Ongebonden, vrij …? Niet helemaal. Je bent afhankelijk van de sociale media die niet altijd voor iedereen even sociaal zijn. Censuur begint meer regel te worden dan uitzondering. Vooral in oorlogstijd. Machthebbers vinden het normaal om alleen hun versie van de feiten bij het plebs te laten doorsijpelen. Internet heeft veel te bieden. Maar verbieden klinkt hen beter in de oren. Wie zich uitspreekt tegen imperialistische oorlogen wordt nu ook geblokkeerd door Paypal. Democratie heet dat volgens de Amerikaanse imperialisten (de nieuwe Führers).

Zelf volg ik meestal de Engelstalige vrije media via internet. Geschreven artikels en video’s. Het aanbod is groot genoeg om bronnen te vergelijken en te evalueren. Selecteren leer je vanzelf, daar heb je de overheid niet voor nodig. Censuur is enkel bedoeld om je beeld van een situatie te misvormen door het evenwicht te verstoren.

“Als je niets te verbergen hebt …” klinkt het van bovenaf als het over hun aanvallen op je privéleven gaat. Maar het is degene die censuur oplegt die het meest te verbergen heeft. Kijk maar naar de heksenjacht op Julian Assange die vervolgd wordt door de VS omdat hij de censuur doorprikte en oorlogsmisdaden publiek maakte. De corporatieve media – dat zijn de media die draaien op politieke en industriële financiële inbreng – kunnen de druk van de censuur door hun donors niet weerstaan. Wie dat wel doet staat op straat, wordt kaalgeplukt en verliest toegang tot de media.

Richard Medhurst is een onafhankelijke journalist, talenknobbel en politieke commentator. Hij is een ongebonden knul boordevol energie en een klare kijk. Hij is Brit, geboren in Damascus, Syrië, spreekt vloeiend Engels, Arabisch, Frans en Duits. Hij houdt regelmatig debatten over geschiedenis, Amerikaanse politiek, internationale relaties en het Midden-Oosten. Zijn standpunt is anti-imperialistisch. Eind april 2022 haalde hij zijn 100.000e abonnee binnen en kreeg daarvoor van YouTube een onderscheiding. Maar dat geeft geen garantie op het voortbestaan van zijn nieuwskanaal. YouTube gooit mensen als Richard even gemakkelijk in de vuilbak als mensen zonder abonnees.

Hieronder twee bijdragen van Richard Medhurst. De eerste gaat over de manier waarop Israël het leven van de Palestijnen onmogelijk maakt, de tweede gaat over de massieve leveringen van aanvalswapens door Duitsland aan Oekraïne.

Israël gebruikt drones voor het afvuren van traangas op Palestijnen
Duitsland stuurt zware wapens naar Oekraïne

Het is maar een fractie van wat Medhurst te bieden heeft maar het geeft beeld en geluid aan mistoestanden die door de corporatieve media als normaal worden aanzien en dus niet vermeld worden.

Richard Medhurst is te volgen op:
Patreon: https://patreon.com/richardmedhurst
Rokfin: https://rokfin.com/richardmedhurst
Twitter: https://twitter.com/richimedhurst
Instagram: https://instagram.com/richardtmedhurst
Substack: https://richardmedhurst.substack.com
Odysse: https://odysee.com/@richardmedhurst
Rumble: https://rumble.com/richardmedhurst
Telegram: https://t.me/medhurst
YouTube: https://www.youtube.com/c/RichardMedhurst

De oorspronkelijke lijst bevatte ook de link naar Paypal maar die is in mijn vuilbak terechtgekomen. Waarom? Omdat Paypal de accounts van kritische vrije media blokkeert. Met andere woorden: zij stelen de financiële steun van media die anti-oorlog zijn, zoals Mintpress (https://www.youtube.com/user/MintPressNews). Oorlogscriminelen anderzijds hebben met censuur geen problemen. Zij blijven online en blijven vrij in het gebruik van financiële instellingen.

In een volgende aflevering staat Jimmy Dore in het middelpunt. Staan ook op de agenda voor deze rubriek: Max Blumenthal, Glenn Greenwald, George Galloway, Russell Brand, Ben Norton, Abby Martin, Fiorella Isabel, Aaron Mate, en nog vele anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *