De Prohibitionisten Kerk

Dat het kiessysteem in de VS meer lijkt op de werking van een bananenrepubliek, is geschiedenis, geen nieuws. Het is duidelijk dat de Prohibitionistenkerk meer angst heeft voor democratie dan voor marihuana.

Door Paul Armentano (NORML) – Nederlandse bewerking CannaclopediaNieuws.com

English version (original): https://www.counterpunch.org/2022/09/02/pot-prohibitionists-fear-democracy-more-than-marijuana/

Degenen die het mislukte openbare beleid van de criminalisering van cannabis willen voortzetten, hebben de harten en geesten van het Amerikaanse publiek verloren. En ze weten het.

Nu de publieke steun voor de hervorming van het cannabisbeleid de afgelopen jaren de status van supermeerderheid (1) heeft bereikt, hebben verbodsactivisten en andere politieke tegenstanders hun pogingen om de publieke opinie te beïnvloeden grotendeels opgegeven. In plaats daarvan vertrouwen ze nu op ondemocratische autoritaire acties om te voorkomen dat de kiezers zich over de kwestie buigen. In sommige gevallen zijn ze zelfs bereid om de wil van het electoraat te criminaliseren en omver te werpen om hun zin te krijgen.

Vorig jaar procedeerden tegenstanders van hervormingen in Mississippi (2) en South-Dakota (3) met succes tegen de verkiezingsresultaten als antwoord op een paar succesvolle legaliseringsmaatregelen. Respectievelijk 73 procent en 54 procent van de stemmen van hun kiezers werden geannuleerd.

In Nebraska hebben leden van het Hooggerechtshof van de staat een voorstel voor de toegang tot medicinale cannabis afgewezen (4), maanden nadat het in 2020 was goedgekeurd door Binnenlandse zaken. Peilingen toonden aan dat 77 % (5) van de bevolking het initiatief steunden maar ze kregen de kans niet om hun steun te betuigen bij de peilingen.

Maanden later leidde de Republikeinse procureur-generaal van Florida met succes een rechtszaak in (6) om preventief een voorgesteld legalisatie-initiatief dat dit jaar op de stemming zou zijn verschenen, te kelderen (7).

Tegenstanders gebruiken soortgelijke tactieken in de huidige verkiezingscyclus. In Arkansas proberen ze de hangende beslissing van de kiezers over een voorstel om over de hele staat het bezit van marihuana en de daaraan verbonden kleinhandel te legaliseren, ongeldig te verklaren. Hoewel de maatregel op de stembrieven van november zal verschijnen, is het aan het Hooggerechtshof van de staat om te bepalen (8) of de stemmen ooit zullen worden geteld.

In een aanvraag voor de rechtbank hebben tegenstanders van de maatregel rechters cynisch opgeroepen (9) om “de belangen en rechten te beschermen van [de minderheid van] Arkansans die zich verzetten tegen de legalisering van recreatieve marihuana.” (Peilingen over de hele staat eerder dit jaar bij de kiezers in Arkansas (10), wezen op een meerderheidssteun voor legalisatie.) In Missouri hebben vertegenwoordigers van een toonaangevende prohibitionistenorganisatie zich aangesloten bij juridische inspanningen (11) om te proberen een burgerinitiatief te diskwalificeren dat het gebruik van marihuana door volwassenen legaliseert en juridische hulp biedt aan mensen met eerdere lage veroordelingen. Eerder deze maand plaatste de staatssecretaris van Missouri, John Ashcroft, hun initiatief formeel op de stemming van november. – John Ashcroft is één van de pausen van de Prohibitionistenkerk. Zie hieronder de video van zijn kerkdienst:

Er zijn mensen die één vijs kwijt zijn, er zijn er die alle vijzen kwijt zijn

Maar nu beweren tegenstanders dat verkiezingsfunctionarissen de handtekeningen verkeerd hebben geteld die nodig zijn om de vraag op de stembrieven te krijgen. Deze bewering lijkt uitsluitend te berusten op aanvankelijke mediaberichten die speculeren dat de voorstanders het risico zouden lopen tekort te schieten in een of twee districten, wat door hen ten stelligste werd ontkend. Uit een onderzoek over de gehele staat, gepubliceerd in de loop van de maand augustus, blijkt dat 62 procent van de geregistreerde kiezers in Missouri de legalisatie steunt.

Ten slotte hebben verkiezingsfunctionarissen in Oklahoma grote vertragingen opgelopen voordat ze controleerden of de voorstanders voldoende handtekeningen hadden verzameld om een ​​legaliseringsmaatregel voor volwassenen te kwalificeren voor de stemming in november. Nu beweren functionarissen dat er vanwege hun eigen vertragingen misschien geen tijd is (12) om de maatregel formeel te certificeren in de aanloop naar de komende verkiezingen.

In een gezonde democratie zouden de concurrerende visies strijden om de steun van de kiezers en zich houden aan hun stembeslissingen. Maar blijkbaar willen zij die tegen hervorming van het marihuanabeleid zijn, de wens van de kiezer liever helemaal uit de vergelijking halen.

Wat je ook denkt over de legalisering van cannabis, deze cynische en antidemocratische tactieken zouden een reden tot grote bezorgdheid moeten zijn. En die conclusie is niet enkel geldig voor de VS maar ook voor alle poedelregeringen van de VS in Europa.

1. https://norml.org/marijuana/library/surveys-polls/
2. https://norml.org/news/2021/05/20/mississippi-state-supreme-court-nullifies-voter-approved-medical-cannabis-law/
3. https://norml.org/news/2021/12/02/south-dakota-states-supreme-court-strikes-down-adult-use-marijuana-vote/
4. https://norml.org/news/2020/09/17/nebraska-supreme-court-invalidates-2020-medical-marijuana-initiative/
5. https://journalstar.com/legislature/survey-shows-majority-of-nebraskans-would-favor-medical-marijuana-prescribing/article_c01078b4-ef21-576a-a38d-35ea0600a52a.html
6. https://www.marijuanamoment.net/florida-supreme-court-kills-2022-marijuana-legalization-initiative-that-hundreds-of-thousands-had-signed/
7. https://flarecord.com/stories/593889376-florida-supreme-court-rejects-recreational-marijuana-initiative
8. https://news.ballotpedia.org/2022/08/12/arkansas-marijuana-legalization-initiative-to-appear-on-november-ballot-votes-may-not-be-counted-pending-state-supreme-court-ruling/
9. https://arktimes.com/arkansas-blog/2022/08/18/new-opposition-group-seeks-to-intervene-in-marijuana-case-at-supreme-court
10. https://www.ualrpublicradio.org/local-regional-news/2022-02-15/arkansas-poll-marijuana-legalization-growing-in-popularity
11. https://hayspost.com/posts/bf6a7b87-eafc-41e3-a27e-e368b683812e
12. https://oklahomawatch.org/2022/08/22/recreational-marijuana-question-unlikely-to-make-november-ballot/

Video – Morsdood & Buttnwestn – Kaneh Bosm

13. https:// www.youtube.com/ watch?v=YOqyc5PKKjM – doe de spaties weg en bekijk op YouTube

JAH SHAKESPEAR ft King Flashman (b) dubwise di babylon crisis pt2 @ Bibelot Dordrecht \ 16-11-2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *