Israël bombardeert Damascus

Op 9 juni 2022 bombardeerde Israël de luchthaven van Damascus voor de zoveelste keer. Geen militair doelwit maar het centrum van de burgerluchtvaart in Syrië. De start en landingsbanen zijn doelgericht en doelbewust vernietigd en alle vluchten moesten worden geannuleerd. Twitter blokkeerde alle foto’s van de ravage zoals dat ook gebeurde met de beelden van de moordpartijen van de VS in Irak die door Julian Assange werden gepubliceerd. En het zijn niet alleen de sociale miljardairsmedia die censureren.

Op 13 juni was nog altijd geen bericht over de bombardementen verschenen in de corporatieve pers in België. De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws, Metro, Het Belang van Limburg, De Tijd, Gazet van Antwerpen, VRT, VTM, enz., hadden plaats zat voor geëmmer over Johnny Depp, Anouk, Britney Spears, Justin Bieber, Billie Eilish, parasiterende royalty’s, alles in het viervoud zodat we zeker niets missen van hun “goednieuwsshow”. Maar voor de illegale acties van Israël is er nooit plaats. Dezelfde non-interesse voor de moord op journalisten als Shireen Abu Akleh en Ghufran Hamed Warasneh door Israëlische snipers.

Medhi Hasan vroeg in een interview aan Efraim Halevy, voormalig directeur van de Mossad, of het niet verontrustend was dat Israël zich bekommert om gewonde Al-Qaïda-strijders, waarop Halevy droogweg antwoordde: “You have to deal with your enemies in a humain way” – Je moet je vijanden op een humanitaire manier behandelen. Als ik dan kijk naar wat Israël in Palestina en in Syrië doet, dan denk ik dat het tijd is om de burgers van Palestina en Syrië minstens op dezelfde manier te behandelen als Al-Qaïda-strijders. Niets daarvan. Herinner je de beelden van enkele jaren geleden waarop te zien is hoe een Israëlische soldaat een gewonde Palestijn letterlijk afmaakt met een schot in het achterhoofd. Blijkbaar is de band tussen Israël en Al-Qaïda hechter dan we mogen weten.

Je leest ook niets in de pers over de selectieve boycot t.o.v. Rusland. Bijvoorbeeld de diamanthandel tussen Antwerpen en Rusland. “Diamants are forever” protected. Noem mij nu maar een Poetinpuppet of een antisemiet omdat ik dat schrijf. En negeer vooral de realiteit ervan. Daarop reageer ik met de woorden van James Brown die ooit tegen een journalist zei: “Als je over mij één leugen schrijft, vertel ik op het podium de waarheid over jou”.

Met het bombardement op de civiele luchthaven van Damascus creëert Israël een gevaarlijk precedent. De hele internationale burgerluchtvaart wordt hiermee in gevaar gebracht. En dat allemaal omdat Assad de Palestijnen en Libanon steunt, en vooral omdat Assad zijn land niet wil laten bezetten door de VS, door Israël en door Turkije. Turkije heeft in Idlib zijn eigen muntstelsel geïntroduceerd, wat eerder wijst op een annexatie dan op een bezetting van het gebied. Sinds 2011 voerde Israël honderden bombardementen uit op burgerdoelwitten. Hun argument: “Hoe durven jullie je te verdedigen tegen onze terreur?”

Rusland heeft een aparte band met Israël. Veel Israëlische burgers zijn van Russische origine. Na deze zoveelste aanval op de luchthaven van Damascus reageert Rusland uitzonderlijk en vraagt het Israëlisch apartheidsregime te stoppen met hun wrede praktijken, die trouwens illegaal zijn volgens internationaal recht. Israël voelt zich niet verplicht een verklaring te geven voor zijn agressie, de media, met name vooral The Washington Post en The New York Times doen dat wel voor hen met veel blabla over militaire transporten en propaganda. Zij zien anderzijds geen probleem in de wapentransporten van de NATO naar Oekraïne. Dat is voor de “democratie”, weet je wel.

“Wie niet met ons is, is tegen ons” zei oorlogsmisdadiger George Bush om met leugens andere landen te betrekken in de oorlog tegen Irak. En de oorlog tegen Lybië. En de oorlog tegen Afghanistan. En de oorlog tegen Vietnam. En de oorlog tegen Somalië. En de economische oorlog tegen Europa. Enz.

Lena Chamamyan – Love In Damascus

One thought on “Israël bombardeert Damascus

  1. Het is reeds heel lang dat Israël doelwitten in Syrië bombardeert. Minstens wekelijks. En hierover wordt in de Westerse Pers NOOIT geschreven. Laten we stellen dat dit misdadig verzuim is ons niet te informeren. Dit is meeheulen met een fascistische en koloniale bezetter van Palestina en een destabilisator van het gehele Midden Oosten. Van Libië tot Libanon. Van Palestina tot Iran. Met medeweten en alle hulp van een zwijgende Westerse politieke kaste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *